+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

DKBB’den 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı

geri

Birliğimizce bu yıl üçüncüsü düzenlenen fotoğraf yarışmasının “Ödül Töreni ve Sergi Açılışı” yapıldı. Ödül töreni 30 Kasım 2017 Perşembe günü saat 14.00’da Panagia Suit Hotel’de yapıldı. Ödül töreninden sonra Sergi açılışı Forum Yaşam ve Alışverişinde yapıldı. Törene Birlik Başkanımız ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan F. Gümrükçüoğlu, Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Birlik Encümen Üyesi Belediye Başkanları Refik Kurukız, Abidin Çelik, Habip Usta, Nuri Demir ile çok sayıda belediye başkanı, meclis üyesi ve fotoğraf sanatçıları katıldı.
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği olarak bu yıl üçüncüsü düzenledikleri “Doğu Karadeniz Bölgesinin doğal güzelliklerini, geçmişten geleceğe kentsel dokusu ve modern yapısını, fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunarak yansıtmak” konulu 3. fotoğraf yarışmasıyla bölgenin tarihini, kültürünü, yaşamını ve sosyal özelliklerinin fotoğraf sanatı ile birleştirerek ortaya çıkarmayı amaçladıklarını kaydederek, “Yarışma sonucu ortaya çok güzel eserler çıktı. Fotoğraf yarışması ile bölgemizin engin sanat birikimine mütevazi bir katkı sağladığımız inancındayız. 815 fotoğraf sanatçısının 2.946 eserle katıldığı yarışmaya gösterilen yoğun ilgi Birliğimize ve organizasyonda yer alanlara olan güvenin ifadesidir. Bu önemli kültür ve sanat etkinliğine katılan fotoğraf sanatçıları ile jüri üyelerine ve Doğu Karadeniz Birliği’ne teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yarışmada dereceye girenlere birer plaket takdim edildi. Yarışma da birincilik ödülünü kazanan Sabri ALTIN’a ödülünü Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan F. GÜMRÜKÇÜOĞLU verdi.
İkincilik ödülünü kazanan Hasan ZER törene katılamadığından dolayı ödülünü Fazıl SARAÇ’a Gümüşhane Belediyesi Başkan v.Sayın Tayyar DEMİREL verdi.
Üçüncülük ödülünü kazanan Turan REİS’e ödülünü Rize Belediye Başkan v. Sayın Çoşkun YEĞEN verdi.
DKBB Özel ödülünü kazanan Evrim SÖNMEZ törene katılamadığından dolayı ödülünü Ercan YETİMOĞLU’na ödülünü DKBB Genel Sekreteri Sayın Mehmet ŞENTÜRK vermesi istendi. Birlik Genel Sekreteri Sayın Şentürk, törene onur konuğu olarak katılan Ordu İli Gölköy Belediye Başkanı Sayın Ali Kemal MERT verdi. Birlik Genel Sekreteri Mehmet ŞENTÜRK “Yarışmanın Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu İl sınırları içerisinde bulunan yerlerin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak, fotoğraf sanatının görsel gücü ile tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum dedi.
Jüri Özel Ödülünü kazanan Hakan YARALI törene katılamadığından dolayı Atilla AYYILDIZ’a ödülünü Fotoğraf Sanatçıcı Sayın M.Reşat SÜMERKAN verdi.
Beş mansiyon ödülünü ise “Bal Hasadı” isimli eseriyle Adem TÜRKEL, “Akan Bulutlar ” isimli eseriyle Murat İBRANOĞLU, “Trabzon ” isimli eseriyle Oğuzhan HACISALİHOĞLU, “Menderesler” isimli eseriyle Yılmaz KARACA, “Trovit” isimli eseriyle Refik DEMİR, kazandı. Mansiyon alan sanatçılara ödüllerini sırasıyla Köse Belediye Başkanı Sayın Şerif AYGÜN Hopa Belediye Başkanı Nedim CİHAN, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN, Arhavi Belediye Başkanı Çoşkun HEKİMOĞLU, Görele Belediye Başkanı Tolga ERENER verdi.

Ödül töreninin ardından yarışmaya katılan ve seçici kurul tarafından sergilenmeye layık görülen fotoğraflar Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergileme, 30 Kasım – 3 Aralık 2017 tarihlerinde gezilebilecek.

KRF_3673-26

24209235_1921463118113991_1083685631_o

KRF_3679-31

IMG_7134