+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Kızılay’dan Japonya da Çalıştay

geri

İçişleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, ülke düzeyinde afetlere karşı bilinçli toplum oluşturulmasına yönelik yürütülen eğitim çalışmalarına benzer nitelikler taşıyan ve afet bilincinin oluşmasına büyük katkı sağlayan “Afete Hazırlık ve Afet Yönetimi Projesi” Japonya’da uygulamaya alınmıştır.

Yaşadığımız coğrafyanın bir afet coğrafyası olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiği ve “Bilgi Hayat Kurtarır” sloganının hedef alındığı, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi; Türkiye genelinde, toplumda olası afetlerden korunma ve zarar azaltma bilincinin oluşturularak artırılması, buna yönelik toplum tabanlı eğitim programlarının gerçekleştirilmesi, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, Japonya’da altı (6) günlük bir çalıştay gerçekleştirilecektir. Kobe’de bulunan “Geleceğin Deprem Merkezi”ne bir ziyaret ve Kobe Üniversitesi Deprem ve Araştırmaları Bölümü Başkanı Prof. Dr. KAWADA’nın sunumu ile birlikte Iwate Bölgesi Eyalet Valisi ve Belediye Başkanı’nın organizasyonunu yaptığı ziyaret ve incelemeler, son olarak da Tokyo’da Japon Kızılhaçı Genel Müdürü tarafından faaliyetlere ilişkin bir sunum takdim edilecektir. Türk Kızılayı ile TOKİ birlikte paydaş olarak yer almaktadır.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 05.11.2009 tarih ve B.05.0.MAH0.08.00.02/28204 sayılı yazıları ile organizasyona yerel yöneticilerin katılmasında bir sakınca olmadığı belirtilmiştir.