+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Yüksek Lisans Programı Başlıyor.

geri

Birliğimiz ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile halen Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine üye belediyelerin lisans mezunu olan, başkan, meclis ve encümen üyeleri, memurları, işçileri, sözleşmeli personeli ve diğer çalışanlarının Karadeniz Teknik Üniversitesinde açılan lisansüstü eğitim programlarında eğitim görmesi sağlanmıştır.
Lisansüstü Eğitim Programı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülecek, “Kamu Yönetimi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı” ve “İşletme Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı” olmak üzere iki program olarak gerçekleşecektir.

Ön kayıtlar Karadeniz Teknik Üniversitesinin resmi web sitesinden 17 Haziran tarihinde başlayacak, 27 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir. (Ön kayıtlarını online olarak yaptıranların Birliğimiz kontenjanından yararlanabilmesi için isimlerini ve kayıt oldukları bölümü Birliğimize bildirmeleri gerekmektedir.)
Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile ilgili bilgiler:
1- Programlar, Uzaktan Eğitim yolu ile yürütülecektir.
2- İşletme ve Kamu Yönetimi olmak üzere iki program seçeneği mevcuttur.
3- ALES sınavı şartı, sınavına girmiş olmak gibi hiçbir şart bulunmamaktadır.
4- Başvuru için tek şart: Bir lisans programı mezunu olmaktır.
5- Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı en az iki, en fazla üç yarıyılda tamamlanır.
6- Eğitim harcı, toplam 6.000 TL yani 1. ve 2. Dönem 3.000 TL Program ücreti ödeyecektir. İlave dönem için (3.Dönemde)= kredi başına 200,00TL ücretlendirme yapılacaktır.
7- Başvurular sadece internet üzerinden yapılacaktır. http://www.ktu.edu.tr/sbe-basvuru KTÜ’ye gelmiyor. Başvuru anında ekrandaki form dolduruluyor, istenen bir belge yok. Ad, soyad, baba adı, diploma notu, mezun olunan bölüm vb sorular doldurulup kayıt edilince BAŞVURU yapılmış oluyor.

8- Başvurular tamamlandıktan sonra, Enstitü tarafından diploma notu en yüksekten düşüğe doğru program adayları sıralanacak, kontenjan dolana kadar yerleştirme yapılacaktır. Başka bir sınav, mülakat vb işlem bulunmamaktadır.

9- Ön kayıtlarını online olarak yaptıranların Birliğimiz kontenjanından yararlanabilmesi için isimlerini ve kayıt oldukları bölümü Birliğimize bildirmeleri gerekmektedir.

10- Aday, kontenjan içinde yer almışsa, daha sonra diploma, transkript, nüfus cüzdanı gibi belgelerin aslı ile şahsen Enstitüye gelip KESİN KAYDINI 08 – 12 Temmuz 2019 tarihlerinde yaptıracaktır.
11- Anlaşılmayan konular hakkında lütfen Birliğimiz yetkililerinden bilgi alınız.

2019-2020 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Başvuru Kılavuzu