+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

2010 Yılı Son Seminerimiz Tamamlandı

geri

Birliğimiz ve Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği çerçevesinde 20 – 24 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “Mahalli İdareler Personeli Eğitim Semineri” başarıyla tamamlandı.

Ülkemizin değişik bölgelerinden mahalli idarelerin Belediye Başkanları, meclis üyeleri ile diğer çalışanlarının katıldığı eğitim seminerimiz 20 – 24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Birliğimizin amaçlarından bir tanesi olan seminer yapılan bölgenin tanıtılması ve turizmine katkıda bulunulması hususunun da dikkate alınarak hazırlanan Eğitim Semineri, bu yıl içerisinde Birliğimizin ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yapılan ilk seminer olma özelliğini taşıyor.
Eğitim Seminerinin açılış konuşmasını Birlik Genel Sekreterliği görevini yürüten Sayın Mehmet ŞENTÜRK yaptı. Birliğimizin amaçlarından, yürüttüğü faaliyetlerden ve bu tür eğitim seminerlerinden neler beklendiğinden bahsetti.

Seminerin eğitim programı birinci bölümünde, “Mahalli İdarelerde Personel İstihdamı Esasları” ve “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmesi ve genel bilgiler” konuları üzerinde duruldu. Seminerimizde Eğitimci – Konuşmacı olarak İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sayın Halil MEMİŞ, Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep DEMİR yer aldı.

Seminerin eğitim programı ikinci bölümü Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Cevdet SÖKMEN’in açılış konuşması ile başladı. Sayın SÖKMEN; İşbirlik ile yapılan seminerlerin önemine dikkat çekti. Birliğin eğitim seminerlerinden, yapılacak olan çalışmalardan haberler verdi. Konuşmalarının ardından Birlik Genel Sekreterimiz kendilerine teşekkür ederek plaket sundu.
Daha sonra “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi – Kontrol Kanunu ve İmar Kanunu – Uygulaması” konusunda Sayıştay Uzman Denetçisi Sayın Azmi ES sunumunu yaptı.

Programın son eğitim bölümünde imar mevzuatı konusunda Bayındırlık Bakanlığı Daire Başkanı Sayın İsmail ALACA sunumlarını yaptı.
Seminerin üçüncü aşaması olan sosyal, kültürel gezilerde katılımcı gruba tarihi yerler gezdirildi ve rehber yardımı ile anlatımlar yapıldı.

Seminerin son akşamında Birliğimiz Genel Sekreteri Sayın Mehmet ŞENTÜRK konuşmasında, tüm katılımcılara göstermiş oldukları sıcak iletişimden ve duyarlıklarından dolayı teşekkür ederek başka bir organizasyonda tekrar buluşmak temennisinde bulundu.

IMG_0276

IMG_0286

IMG_0287

IMG_0334

IMG_0337