+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

BAŞKAN EKİM’DEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

geri

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

2021’in “İstiklal Marşı Yılı” ilan edilmesiyle; Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve eserlerini tekrar hatırlamak gerekiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararla 2021’i “İstiklal Marşı Yılı” ilan etti. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı münasebetiyle alınan bu karar vesilesiyle mütefekkir, münevver ve edip bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve eserlerini tekrar hatırlamak gerekiyor.

Ama bakın Mehmet Akif, ölümünden kısa süre önce İstiklal Marşı’nın yazılış hikâyesini nasıl anlatıyor: “İstiklal Marşı… O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam… O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.”

“Mehmet Akif Ersoy örnek bir bağımsızlık kılavuzudur”

Milli şairini vatanımızın kutsal değerlerine göz diken şer odaklarına karşı eşsiz dizelerle bağımsızlık meşalesini yaktığını belirten Başkan Ekim, “Kişiliği, vatan sevgisi ve milletimiz için yaptığı fedakârlıklarıyla milletimize örnek bir bağımsızlık kılavuzu olmuştur. Milletimiz; birlik, beraberlik ve bağımsızlık üçgeninde, bayrağına, vatanına ve dinine her dönemde sahip çıkarak, moral ve motivasyonunu her zaman yüksek tutmuştur. Milli Mücadele’nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın kabülünün 100. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz milletimizin kahramanlığına ve istiklal mücadelesine kalemiyle ruh ve vücut kazandıran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.