+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

BÜYÜKŞEHİR TRABZON’UN GELECEĞİNİ PLANLIYOR

geri

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon için yapılması gerekenleri ilk günden itibaren net bir şekilde tespit ederek, bu doğrultuda çalışmaya devam ediyor.
Açıkladığı projelerle her kesimin takdirini kazanan Başkan Zorluoğlu, bulduğu her fırsatta çalışmaları yerinde incelemeye de özen gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile de farkını ortaya koyan Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşları da bir an olsun yalnız bırakmayarak dertlerini ve taleplerini dinliyor. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un her alanda büyümesi ve gelişmesi adına yürütülen çalışmaların bir kısmı ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ
Seçim öncesi verilen sözleri yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Seçim öncesi hazırladığımız kitapçığımız var. Her şey orada net. Elbette ki ufak tefek farklılıklar olur, bir kısmı yapılamayabilir yerine başka şeyler yapılır. Geçtiğimiz günlerde o kitapçığa baktım. İçerisinden yer alan birçok şeyi yaptık, yapıyoruz. Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi’nin nisan ayında ihalesini yapacağız. Kuyumcu Kent çok büyük bir proje. O da yap-işlet-devret şeklinde olacak. Sporcu Performans Merkezi çalışmaları başladı. Katı Atık Entegre Tesisi, Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kızlar Manastırı tamamlandı. Uzungöl ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık daha büyük bir proje şu anda hazırlanıyor. Engelsiz Yaşam Akademisi’ni başlattık. Bunlar hep bizim seçim beyannamemizde olan hususlardır. Engelli vatandaşlarımız için bir atölye yaptık. Geçtiğimiz günlerde ‘Kadınlar Pazarı’nın temel atma törenini gerçekleştirdik. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Meydan 3. Etap, Altındere Vadisi, ulaşım hizmet binası, gasilhane, itfaiye binası çalışmaları devam ediyor. Özetle verdiğimiz her sözün arkasındayız” dedi.

ALTYAPI PROJESİNDE ÖRNEK OLDUK
Trabzon’un tarihindeki en büyük altyapı çalışmasını başlattıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu konu hakkında mütevazı olamayacağız. Bu çalışmaya birkaç ay önce başladık ve bu kapsamda Trabzon merkezinin 47 mahallesinde toplam 565 kilometre içme suyu hattı değiştiriyoruz. Madem bir altyapı çalışması başlatıyoruz, gelin tüm çalışmaları aynı anda yapalım dedik. ‘Beşi bir yerde’ sloganı ile hareket ederek; içme suyu, kanalizasyon, doğal gaz, telekomünikasyon ve yağmur suyu hattını aynı anda yapıyoruz. Siyasetçiler genelde altyapı çalışmalarını risk olarak gördükleri için bu işe girmek istemiyorlar. Fakat halkımızdan gelen geri dönüşler gerçekten çok olumlu. İşi yapan firma, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz ve belediyemiz gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşımız şu ana kadar çok sabırlı bir tavır gösterdi. Tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonra belki de yerel yöneticiler daha cesur bir şekilde altyapı çalışmalarına girecekler. Örnek teşkil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

DEMİR YOLU MÜJDESİ MUTLU ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde verdiği demir yolu müjdesinin şehirde büyük heyecan yarattığını da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız demir yolu konusunu iki şekilde belirtti. Hem Güney’den gelecek demir yolu anlamında söyledi hem de doğu-batı istikametinde yani Akçaabat’tan Arsin’e kadar şeklinde ifade de bulundu. Bu tabii ki şehirde bir heyecan yarattı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi nedeniyle mutlu olduk” şeklinde konuştu.

GÜLCEMAL’DE 1. ETABA BAŞLAYACAĞIZ
Gülcemal Projesi çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Gülcemal konusunda ben daha önceden de kötü koku Trabzon’un kaderi değildir demiştim. Bir söz vermiştim ve önümüzdeki nisan ayına kadar biz buradaki koku meselesini çözeceğiz demiştim. Ve Allah’ın izniyle çözdük. Gülcemal Trabzon’un ekonomik, sosyal, kültürel hayatına ve turizmine kazandırılması gereken çok önemli bir alan. Büyük bir proje ve şu anda altyapı çalışması yapılmaktadır. Proje ekibimiz Gülcemal denilen bölgede ne tür üst yapıların oluşturulacağına ilişkin bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde geldiğimiz aşamayı yapacağımız çalıştay ile kamuoyunun bilgisine sunacağız ve paydaşlarımızdan da alacağımız önerilerle projeye son şeklini vereceğiz. Artık 1’inci etabın yatırımına, yani en batıdaki kısmına inşallah başlamak ve vatandaşlarımıza orayı kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN EN GÜZEL SAHİL DÜZENLEMESİ OLACAK
Ganita-Faroz Projesi’nde süratli şekilde ilerlediklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Projemizi hazırladık, ihalesini yaptık ve geçtiğimiz günlerde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladık. O bölgede çok güzel yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Ganita hakikaten çok önemli bir destinasyon. Şimdi tekrar orayı vatandaşımızın yoğun bir şekilde kullanabileceği bir hale getiriyoruz. Orada tamamıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek bir sistem oluşturuyoruz. Ganita’yı eski güzel günlerine döndürerek vatandaşlarımızı denizle buluşturacağız. Sözleşmede iş bitim tarihinin 2023 yılının şubat ayı olarak belirtilse de ben bunun 2022 yılı içerisinde tamamlanacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl yazın bir bölümünü kullanacağımıza inanıyorum. Ganita-Faroz Projesi tamamlandığında sadece Trabzon’un değil bölgenin en güzel sahil düzenlemesi olacak” dedi.

YALINCAK PLAJI BÜYÜK İHTİYAÇTI
Trabzon’a çok güzel bir plaj kazandıracaklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da plaj konusunda sıkıntılar var. Yalıncak Plajı, o bölgede hakikaten büyük bir ihtiyaçtı. Göreve başladığımız günden itibaren vatandaşlarımız denize gidememekten ve düzgün bir plaj olmamasından yakınıyordu. Vatandaşımızın haklı yakınma ve taleplerini dikkate almazlık edemezdik. Bu çerçevede ilk olarak Yalıncak Mahallesi’de yaklaşık 900 metrelik bir sahil alanında çok önemli bir çalışma balattık. Bu sadece bir plaj çalışması değil, çok ciddi bir sahil rekreasyon projesidir. Plajımızın yanında arka tarafta yeşil alanlar, yeme içme mekanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve otoparklarla vatandaşlarımızın burada çok güzel ve uzun zaman geçirmelerine imkan sağlayacak yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Çalışmalarda epey bir seviye aşıldı. Hedefimiz haziran ayı içerisinde plajımızı tamamlamak ve Trabzon’daki deniz sezonuna yetiştirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmak” diye konuştu.

18 İLÇE 704 MAHALLENİN BELEDİYESİYİZ
Trabzon’da sadece Ortahisar’a değil, 18 ilçeye hakkaniyet ölçüsünde hizmet vermeye özel önem gösterdiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İlk günden itibaren şunu söylüyorum ki Büyükşehir Belediyesi, sadece Ortahisar’ın belediyesi değil. 18 ilçemiz ve 704 mahallemizin tamamının Büyükşehir Belediyesiyiz. Dolayısıyla biz imkanlarımızı, projelerimizi, hizmetlerimizi adalet ve hakkaniyet anlayışı içerisinde tüm ilçelere ve Büyükşehir sınırlarına dağıtmak zorundayız” şeklinde konuştu.

ULAŞILABİLİR BELEDİYE BAŞKANIYIM
Trabzonlu hemşehrileri ile bir araya gelmeye de özel önem verdiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “AK Parti belediyeciliğinin mottosu; gönül belediyeciliği. Dolayısıyla ulaşılabilir bir belediye ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak, halkla iç içe olabilmek ve halkın sorunlarını ilk ağızdan öğrenip ona uygun çözüm üretebilmek benim gönül belediyeciliği tarifim. Sadece boş vakitlerimde değil, programımda vakitler ayırarak esnafımızla ve vatandaşımızla sıklıkla bir araya gelmeye, sıkıntılarını ve taleplerini dinlemeye önem veriyorum. Öte yandan belediyemizde de ciddi bir kurumsal yapılanma çabası içerisindeyiz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nde profesyonel arkadaşlar 7/24 çalışıyorlar ve vatandaşların bütün meselelerini not alıp ilgili birime aktarıyorlar. Tüm ekibimize vatandaşlar, muhtarlar, STK’lar, meslek odaları ve siyasi partilerle ilişkilerin iyi yürütülmesi noktasında eğitimler veriyoruz. İki yılda bu anlamda yönetim yapımızı ve çalışma sistemimizi oturttuk” ifadelerini kullandı.

ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ortak akla önem verdiklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Biz göreve tartışma ortamı yaratmaya değil, tüm toplumsal kesimlerle konsensüs içerisinde olmaya, rızalarını alarak iş yapmaya geldik. Ve tüm çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapmaya özen gösteriyoruz. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Meclisimizi de çok önemsiyorum. Muhalefet bu işin doğası gereği bizi eleştirebilmeli, eksikleri söyleyebilmeli ama aynı zamanda doğru işler yaptığımızda da bizi desteklemeli. Bu durumu Meclisimizde sağladık ve bundan büyük bir keyif alıyorum. Trabzon’un ortak meselelerinde bir araya geliniyor ve ortak bir ses olabiliyoruz. Bunda bizim kadar muhalefet partilerin meclisteki temsilcilerinin de rolü büyük. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.