+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Trabzon’da tanışma ve işbirliği toplantısı düzenlendi.

geri

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından 13 Ekim 2021 Çarşamba günü Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) tanışma ve işbirliği toplantısı düzenlendi.
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) tarafından düzenlenen toplantıya KTÜ -İLAFAR eğitimcileri ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin YAZICI, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Yahya Çavdar ve bölge belediyelerde görev yapan veteriner, ziraat mühendisi ve kimyagerler katıldı.
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan İLAFAR’ın çok güzel projelere imza attığını söyledi.
Türkiye’de ilk kez zirai ilaçların testlerinin İLAFAR Merkezinde yapılacağının altını çizen Genel Sekreter Şentürk, zirai ve veteriner ilaçları anlamında önemli çalışmalar yürüten İLAFAR ekiplerine çalışmalarında başarılar diledi. Ayrıca Genel Sekreter Şentürk; Belediyelerimizin kurumsal kapasiteleri ile nitelikli personel sayısının artması için eğitim faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen bireyler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu da belediyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerek eğitimlerle gerek sosyal ve kültürel çalışmalarla yapmaya çalışıyoruz dedi.
İLAFAR Müdürü Prof. Dr. F. Sena Sezen de sunumunda, merkez olarak eczacılık, mühendislik, fen ve tıp fakülteleriyle işbirliğinde araştırma ve çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Sezen, zirai ve veteriner ilaçları anlamında çalışmalar yürüttüklerine işaret ederek ülkenin ilaç sektöründeki küresel pazardaki rekabet gücünü artırmak, değer zincirini daha üst konuma taşımayı arzu ettiklerini kaydetti.