+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

TÜRK HALK MÜZİĞİ BÜYÜLEDİ

geri

Şef Muharrem Gaydan yönetiminde sahne alan Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, verdiği konserle halk müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.
Akçaabat’ta simge haline gelen Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde halka açık bir konser veren Türk Halk Müziği Korosu Konserine; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şef Muharrem Gaydan yönetiminde Türk Halk Müziğinin seçkin türkülerini seslendiren koro; solo eserleriyle dinleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Türk Halk Müziği korosu koro ve solo eserlerin yanında yöremize ait ‘Atma Türkü’ de seslendirerek misafirlerin eğlence dolu anlar geçirmesini sağladı. Konser sonunda Akçaabat Belediyesi Kız Folklor Ekibi sahne aldı. Türk Halk Müziği Konseri ile kulakların kız folklor ekibinin horon gösterisi ile de gözlerin pası silindi.

Konser sonrası konuşan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez THM Korosu’na başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konser sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise ‘Kültür sanat ve turizm şehri Akçaabat’ımızda güzel bir akşamda, müzik ve sanat dolu bir akşamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 2001 yılında kurulan Türk Halk Müziği Koromuz 21 yıldır etkinliklerini sürdürüyor. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında sık sık gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Şehrimizde simge haline gelen Erol Günaydın Sanat Merkezi’mizde birçok kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu ve benzeri konserler, tiyatrolar ve daha birçok program etkinlikleri bu salonda gerçekleştiriliyor. Her seferinde salonumuzu hınca hınç dolduran değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu salonları böyle dolu gördükçe bu etkinliklerimizi arttırarak çeşitlendirerek devam ettireceğimizin sözünü buradan veriyorum. Ayrıca 2001 yılında THM korosunu kurup emek verenlere de teşekkürü borç bilirim. Yıl boyunca sanat dolu günler geçirmemiz dileğiyle herkese hayırlı akşamlar diliyorum.’ Dedi.

Konuşmanın ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, THM Koro Şefi Muharrem Gaydan’a ve gecenin sunucusuna çiçek takdim ettiler. Gece hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.