+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Genel Sekreter Şentürk’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

geri

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100’üncü yılı nedeniyle mesaj yayımladı.
Genel Sekreter Şentürk mesajında, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında verilen büyük mücadelelerin ardından kazanılan milli mücadelemizin, Cumhuriyet ile taçlandırılışının 100. yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Ülkemizi 100. Yılında daha aydınlık yarınlara taşımak için Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini her daim hatırlayarak Atatürk’ün bize gösterdiği bu yolda daha emin adımlarla ilerleyeceğiz.
Bağımsız ve hür yaşama onurundan asla taviz vermeyen Aziz Milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı kurtuluş mücadelesini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı ile zafere ulaştırmıştır. Bu mücadele hürriyetinden ve bağımsızlığından ödün vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun ve şahlanışının nişanesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun yönetim şekli olarak 29 Ekim 1923’te ilan ettiği cumhuriyet; milletimizin özünde var olan milli mücadele ruhunun gurur verici eseri, hürriyet aşkının, bağımsız ve hür yaşama kararlılığının en güçlü ifadesidir.
Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet’imizin 100. Yılını en içten dileklerimle kutlarım.
Nice 100 Yıllara…