+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Fotoğraf Yarışması Haberi

geri

Birliğimizce düzenlenecek olan Fotoğraf Yarışmasının Taka Gazetesinde yayınlanan haber metni;

Doğu Karadeniz Bölgesinde, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) tarafından bir ilk daha gerçekleştirilecek. Merkezi Trabzon’da bulunan ve bölgemizdeki yedi ilin belediyelerinin bağlı olduğu bir kamu kurumu olan Birlik; bu güne kadar sürdürdüğü yayın ve eğitim faaliyetlerinin yanına kültürel bir faaliyeti de ekleyerek bölge tanıtımına ve kültürüne katkı sağlamak amacını hedeflemektedir.

Yarışma ile ilgili bilgi aldığımız Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk; “Yarışmanın öncelikli olarak Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu İl sınırları içerisinde bulunan yerlerin, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini, geçmişten geleceğe kentsel dokusu ve modern yapısını, fotoğraf sanatının görsel gücü ile tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını” ifade etti.

Ayrıca, bu etkinlik aracılığıyla fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunulurken, yarışmada seçilen fotoğraflarla Doğu Karadeniz’in il ve ilçelerinin tanıtılması için arşiv oluşturulacağını söyledi.
Genel sekreter Şentürk; fotoğraf yarışması fikrini Birlik Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na açtığında başkanın çok memnun olduğunu ve yarışmanın gerçeklemesi için gerekli çalışmaların hemen başlanması talimatının verdiğini belirtti. Birlik encümeninde görüşülerek yapılmasına karar verilen yarışma ile ilgili katılım şartlarının ve diğer hususların www.dkbb.gov.tr adresinden ya da Birliğin irtibat numaralarından temin edilebileceğini söyledi.

Ödüller Belirlendi
DKBB tarafından düzenlenen Yarışmaya başvurular Birliğin merkezine yapılacak ve son başvuru tarihi 16.09.2011 günü mesai bitiminde olacaktır. Posta veya benzer yollar ile yapılacak başvurular da kabul edilecektir.
Yarışmada birinciye 3.000,00.-TL, ikinciye 2.000,00.-TL, üçüncüye 1.500,00.-TL ödül verilecek, ayrıca jüri özel ödülü olarak 1.000,00.-TL ve üç adet mansiyon ödülü olarak 500,00.-TL verilecektir.
Yarışma değerlendirilmesi 19.09.2011 günü yapılacak olup sonuçlar Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından açıklanacaktır.