+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Girişimci Engelliler Akademisi açılıyor!

geri

T.C İç İşleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından finanse edilen DERDES Hibe Programı kapsamında Trabzon Valiliği koordinasyonunda İl Dernekler Müdürlüğü ve E-PRODER tarafından yürütülen Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Anadolu Tüm Engelliler Derneği, Karadeniz Sanayici İş Adamları Bilim Adamları Yönetici ve Araştırmacılar Derneği (KASİYAD) ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin iştirakleriyle Girişimci Engelliler Akademisi Projesi açılış ve tanıtım toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Trabzon’da engelli bireylere kendi işini kurdurarak gelir seviyelerinin artmasını sağlamak. Engelli bireyleri kendi işinin patronu yapmak projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Ayrıca engelli birey ailelerinin bilinçlendirilerek çocuklarına destek olmalarını sağlamak, sosyal yaşama katılımlarında aile engellini aşmak bir diğer hedeftir.

Girişimci engelli akademi birimini kurarak engelli bireyleri iş hayatına hazırlamak ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilerek iş fikri belirleme, Pazar araştırması yapma, pazarın planını çıkarmayı engelli bireylere öğretmek, İşkur Engelli Girişimcilik Eğitimi ile engelli bireylerin devlet desteklerinden haberdar edilerek devlet desteklerinden yararlanmalarını sağlamak hedefler arasında gösterilmektedir.
Proje faaliyetleri arasında girişimci engelli akademisinin kurulması, İŞKUR Girişimcilik eğitiminin verilmesi, Kişisel gelişim seminerlerinin yapılması, Uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi ve Engelli ailelerinin proje ve girişimcilik destekleri hakkında bilinçlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca engelli kariyer zirveside gerçekleştirilecektir. Proje sonunda girişimci engelliler için rehber kitapçık hazırlanacaktır.
Ülkemizde son yıllarda engelliler alanında kapsamlı ve bütünlükçü sosyal politikalar geliştirilmektedir. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde ve hükümetlerimiz engelli konusuyla ilgili muasır medeniyet ve hedef 2023 Engelsiz Türkiye ideası doğrultusunda devrim niteliğinde sosyal devlet olgusunu tamamlayan çalışmalar yapılmaktadır.

Engelli’nin istihdam alanında üreterek sosyal hayata etkin ve aktif bir şekilde görünür olmalarını sağlayacak; kamu münhal kadroları ve özel sektör alanında ciddi destekler sağlanmıştır. Engelli bireylerin EKPSS uygulamasıyla kamuda işe girmeleri geçen yıl ki veriler ışığında değerlendirdiğimizde yaklaşık 56.000 kadronun 24.000 yakın açık bulunması ve bu açıklığın sistemli ve planlı bir şekilde tamamlandığını; özel sektöre engelli istihdamıyla ilgili yeni teşviklerin veriliyor olması son derece olumlu gelişmelerdir. (Kaynak: radikal.com.tr-Yusuf ŞAFAK)
05.11.2015 10:59