+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

DKBB’den Zabıtalara görevde yükselme sınavı

geri

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından belediyelerde görev yapmakta olan Zabıta Memurları için Görevde Yükselme Eğitimi düzenlendi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitime birlik üyesi belediyelerde görev yapan 82 Zabıta Memuru katıldı. 10 gün devam eden 80 saatlik eğitimin ardından eğitime katılan personele yönelik olarak sınav yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Nazmi Öztürk ve Zabıta Müdürü Ekrem Usta’dan oluşan sınav komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sınava giren 74 adaydan 50’si 70 puan ve üzeri alarak sınavda başarılı olmuşlardır. Sınava katılan 24 kişi ise 70 puan barajını aşamadığı için başarısız sayılmıştır.

Sınavı kazanan Zabıta Memurları, belediyelerinde uygun kadro durumlarına göre belediye başkanlarının uygun görmesi halinde Zabıta Şube Müdürlüğü, Zabıta Amirliği ve Zabıta Komiserliği kadrolarına atanabilecekler.

Birliğin ana amacı doğrultusunda belediye personelinin eğitimi için sürekli programlar düzenlediklerini ifade eden Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk “Birlik olarak belediye personellerimizin eğitimine, kendilerini geliştirmelerine büyük önem ve değer veriyoruz. Zabıta Memurlarımızın çalışma esaslarını belirleyen yönetmelik çerçevesinde Görevde Yükselmeleri belirli esaslara bağlanmış durumda. Belediyelerimiz kendi başlarına bu eğitimleri düzenleyememektedirler. Bu nedenle birlik olarak bölgemizdeki belediye çalışanlarımıza yönelik olarak bu eğitimi düzenledik. 80 saatlik mevzuat ve uygulama eğitiminin ardından yapılan sınavda 50 arkadaşımız sınavı kazandı. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
1461705429_o
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından belediyelerde görev yapmakta olan Zabıta Memurları için Görevde Yükselme Eğitimi düzenlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitime birlik üyesi belediyelerde görev yapan 82 Zabıta Memuru katıldı. 10 gün devam eden 80 saatlik eğitimin ardından eğitime katılan personele yönelik olarak sınav yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Nazmi Öztürk ve Zabıta Müdürü Ekrem Usta’dan oluşan sınav komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sınava giren 74 adaydan 50’si 70 puan ve üzeri alarak sınavda başarılı olmuşlardır. Sınava katılan 24 kişi ise 70 puan barajını aşamadığı için başarısız sayılmıştır. Sınavı kazanan Zabıta Memurları, belediyelerinde uygun kadro durumlarına göre belediye başkanlarının uygun görmesi halinde Zabıta Şube Müdürlüğü, Zabıta Amirliği ve Zabıta Komiserliği kadrolarına atanabilecekler. Birliğin ana amacı doğrultusunda belediye personelinin eğitimi için sürekli programlar düzenlediklerini ifade eden Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk “Birlik olarak belediye personellerimizin eğitimine, kendilerini geliştirmelerine büyük önem ve değer veriyoruz. Zabıta Memurlarımızın çalışma esaslarını belirleyen yönetmelik çerçevesinde Görevde Yükselmeleri belirli esaslara bağlanmış durumda. Belediyelerimiz kendi başlarına bu eğitimleri düzenleyememektedirler. Bu nedenle birlik olarak bölgemizdeki belediye çalışanlarımıza yönelik olarak bu eğitimi düzenledik. 80 saatlik mevzuat ve uygulama eğitiminin ardından yapılan sınavda 50 arkadaşımız sınavı kazandı. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kaynak:http://www.haberimhamsi.com/Haber_Ayrinti-2295-DKBBden_Zabitalara_gorevde_yukselme_sinavi.html