+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

RİZE CUMHURİYET MEYDANINDA NÖBETE DEVAM

geri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 81 ilde olduğu gibi Rize Cumhuriyet Meydanı’nda da darbe girişiminin 3. gününde vatandaşlar Milli İrade nöbetini aksatmadan tutuyor.

Bir gurup vatan haininin ülkenin iradesine ve demokrasisine karşı başlatmış olduğu darbe girişimi, vatandaşların sokaklara çıkıp karşı gelmesiyle sonuçsuz kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm vatandaşlara yapmış olduğu meydanlarda ve havalimanlarında toplanıp bekleme çağrısı tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de gece gündüz devam ediyor.

Cuma akşamından bu yana binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Milli iradeye sahip çıkıyor. Yaşlısıyla genciyle çocuğuyla meydana toplanan vatandaşlara, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, STK temsilcileri ve birçok tanınmış sima sabahlara kadar eşlik ediyor.

Gün içerisinde Şehitlerimiz için duaların yapıldığı alanda Şeyh Camiinden zaman zaman Kur’an-ı Kerim okunuyor, alanda protokol konuşmaları gerçekleştiriliyor, vatan için birlik beraberlik mesajları veriliyor.

BAŞKAN KASAP A HABER’E KONUK OLDU.

A Haber’in canlı yayın yaptığı Rize Cumhuriyet Meydan’ında vatandaşlara hitap eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap halka seslendi. Belediye Başkanı Kasap konuşmasında: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 7’den 70’e 24 saat meydanlardayız. Burada kardeşlik birlik beraberlik var. Burada siyasi ayrımcılık yapmaksızın tek millet var tek vatan var. Bu haince darbe girişimine bulunanlar kendi topumuz tüfeğimizle sivil halkımıza saldırmış ve bu kabul edilebilir bir şey değildir. Vatana ihanet edenlerin amacı her gün daha da büyüyen ülkemizin önünü kesmek ekonomimizi çökertmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Bizler yöneticiler olarak devlet büyüklerimizin talimatlarıyla halkımızla birlikte Milli İradeye sahip çıkıyor 24 saat nöbetimizin başında duruyoruz ve bundan gurur duyuyor bizimle beraber burada işini gücünü tarlasını bahçesini bırakarak bekleyen halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.