+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Rize Belediye Meclisi’nde Olağanüstü Toplantı

geri

Milli irade ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişiminin ardından Rize Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın başkanlığında olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, yapılan darbe girişiminin kınandığı deklarasyon yayınlanarak, Rize Cumhuriyet Meydanı’nın adının “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı” olarak değiştirilmesine karar verildi.

Meclis Üyesi Abdullah Oğuz Hut’un Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve belediye meclis üyeleri adına okudu metinde şu ifadeler yer aldı:

“15 Temmuz günü akşam saatlerinde şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimize sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olan ihanet şebekesi tarafından demokrasimizi ve milli iradeyi açıkça hedef alan darbe girişimi başlamış ve ilerleyen saatlerde bu tablonun ülkemiz ve milletimiz açısından ne kadar ağır sonuçlar doğurduğu ortaya çıkmıştır.

Milletimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan emniyet güçlerimiz, vatansever askeri unsurlarımız ve canlarını hiçe sayan aziz milletimiz, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığı ve bu darbe girişimine karşı cesaretle meydanlarda yer alınması gerektiğini ifade etmiş ve bu davetle birlikte milli iradenin sahibi milletimiz her kesimden insanı ile FETÖ terör örgütünün bu hain saldırısına karşı kendisini siper etmiş, tarihte görülmemiş bir şekilde ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmıştır.

Bu vatan hainleri kendi milletine kurşun ve bomba yağdıracak kadar hain, milli iradenin sembolü meclisi defalarca bombalayacak kadar gözü dönmüş insanlıktan nasibini almamış canilerdir.

Halkımızın bu terörist darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık ülkemize demokrasinin daha da güçlenmesi adına son derece önemlidir. Tüm dünya bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milli iradeye, TBMM‘ye, devletimizin kurumlarına ve aziz milletimize uzanacak her el, karşısında yine bu aziz milletimizi bulacaktır. Ülkemiz şehitlerimizin acısını yaşadığımız büyük bir demokrasi sınavından yüreği yaralı, başı dik olarak çıkmıştır. Demokrasimizin, bu hain girişimin etkisiz kılınmasının ardından daha da güçlü hale geleceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bu zor dönemde demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Muhalefet Partisi Genel Başkanlarımız ile ilk andan itibaren onuruna ve iradesine sahip çıkan milletimize, son olarak istisnasız bir şekilde bu darbe girişimine karşı duran, basın ve yayın kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Vatanımız uğruna canlarını veren şehitlerimizi, yaralı gazilerimizi ve bu mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı yüreğimizde yaşatacağız ve asla unutmayacağız. Rize Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak, bu hain darbe girişimini tekrar kınıyor, demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi aziz milletimizin bilgisine sunuyoruz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyoruz.”