+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Mayıs Seminerlerimiz Tamamlandı

geri

Birliğimiz tarafından 20 – 31 Mayıs 2008 tarihlerinde iki aşamalı olarak düzenlenen eğitim seminerlerinin ikincisi de başarıyla tamamlandı.

İkinci aşamasına ülkemizin değişik bölgelerinden belediye başkanları ve çalışanlarının katıldığı eğitim semineri, 26 – 31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

Birliğimizin amaçlarından bir tanesi olan bölgenin tanıtılması ve turizmine katkıda bulunulması hususunun da dikkate alınarak hazırlanan Eğitim Semineri, bu yıl içerisinde Birliğimizin bölgemizde düzenlediği ilk seminer olma özelliğini taşıyor.
Seminer açılışında katılımcılara hitap eden Birlik Genel Sekreterimiz Sayın Halil Memiş, Birliğimizin amaçlarından, yürüttüğü faaliyetlerden ve bu tür eğitim seminerlerinden neler beklendiğinden uzun uzun bahsetti.
Eğitim seminerinin eğitim programı bölümünde, Son Yıllarda Mahalli İdare Mevzuatında Yaşanan Değişiklikler ve sonuçları, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve güncel belediye mevzuatı üzerinde duruldu.

Bu bölümde konuşmacı olarak İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Burhanettin TOKMAK ve Birlik Genel Sekreterimiz Halil Memiş yer aldı.
Seminerin ikinci bölümünün ikinci aşaması olan bölge tanıtım gezilerinde katılımcı gruba sırasıyla, Trabzon Çaykara’ya bağlı Uzungöl, Rize Çamlıhemşin Belediyesinin mücavir alanında bulunan Ayder Yaylası ve Trabzon Maçka’da bulunan Sumela Manastırı, Akçaabat İlçesi, Trabzon Merkezde bulunan Atatürk Köşkü ve Boztepe semtinden oluşan iki buçuk günlük bir gezi yaptırıldı.
Gezilerde, gidilen her merkezde bölgemizin folkloründen örnekler (Kemençe ile müzik dinletisi, Tulum eşliğinde horon gösterisi, davul zurna eşliğinde Akçaabat Horonu gösterisi)