+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI

geri

Bilindiği üzere; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu da mali yönetim ve kontrol sistemi bütünüyle değiştirilerek, uluslararası standartlara ve Avrupa Birliği Normlarına uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Kamu mali yönetim ve kontrol sistemini yeniden düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kamu idarelerinde iç kontrol sistemlerinin kurulmasını ve bunun bir unsuru olarak da idarelerin yönetim sorumluluğu çerçevesinde iç kontrol faaliyet ve süreçlerinin tasarlanıp uygulanmasını öngörmektedir.
Bu çerçevede, mahalli idarelerimize yol gösterici olması amacıyla Birliğimizce hazırlanan “İç Kontrol Standartları Eylem Planı” siz mahalli idarecilerimizin istifadesine sunulmuştur.

Eylem Planı ile ilgili olarak söylenmesi gereken bazı hususların olduğunu da belirtmemiz gerekmektedir. Eylem planı hazırlanması için ana standartlar bellidir. Dolayısıyla, Eylem Planının hazırlanmasında önemli adım, kurumların söz konusu standartlarla ilgili kendi mevcut durumlarını tespit etmeleri adımıdır. Bu tespitten sonra, yapılacak uygulamaların takvimin ve sorumlu birimlerin tespiti ile eylem planı oluşmaktadır.

Bu durum, eylem planlarının bizzat idare görevlilerinden oluşan bir komisyon marifetiyle, kurumun gerçekleri göz önüne alınarak tespitler yapılmalı ve hedefler belirlenmesini zorunlu kılmaktadır.
Ancak, ne yazık ki uygulama da daha önceleri belli konularda olduğu gibi uzaktan kumanda, kurumsal özellikler incelenmeden ve bilinmeden sırf ticari düşüncelerle birçok çalışmanın yapıldığını, yapılan bu çalışmaların da mahalli idarelerimiz tarafından satınalınması yönünde zorlandığını duymaktayız.

Emeğe saygımızın olduğunu ifade ederek şu tespiti yapmamız gerekmektedir. Tabiî ki bir hizmet varsa bedeli alınmalıdır. Ancak, Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı uzaktan, kurumun hususiyetleri bilinmeden hazırlanabilecek bir belge değildir.

Birliğimiz tarafından hazırlanan ve geniş kapsamlı düzenlenen KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI’nı örnek alarak çalışmalarını yürütmek isteyen Belediyelerimiz, Birliklerimiz ve İl Özel İdarelerimizin aşağıdaki bilgileri içeren bir formu Birliğimizin faksına gönderdikleri takdirde, Birliğimizce hazırlanan Plan ve İlgili Rapor mail yoluyla anında talep edenlere gönderilecektir.

BU HİZMET TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.

Gereken durumlarda ayrıca, Birliğimizden telefonla da bilgi alabilirsiniz.
İyi çalışmalar dileriz.

Halil MEMİŞ
DKBB Genel Sekreteri

Birliğimiz : Tel : 0 462 223 85 82
Faks : 0 462 223 34 63

TALEP FORMUNDA YER ALACAK BİLGİLER:

Adı Soyadı: …………………………….

İli :…………………….

İlçesi :……………………
Belediyesi / Birliği: ……………………..
Birimi: ……………….
Görevi: ………………………
İş Tel: …………………
Faks: ……………………..
Cep Tel: …………………….
Mail Adresi: ……………………….

Tüm bilgileri noksansız doldurunuz. Mail adresi bildirmeyenlere, ilgili belgeler gönderilemeyecektir.