Nisan Ayı Meclis Toplantısı

5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 11. maddesi ve Birlik Tüzüğünün 13. maddesi gereğince, Birliğimiz 2010 Yılı Birinci Olağan Meclis Toplantısı 27.04.2010 Salı günü saat 10:00’da yapılmıştır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Birlik Meclis Toplantısında, Birlik Başkanımız ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU başkanlığında gündem maddelerini görüşerek karara bağlanmıştır.

Toplantıda öncelikle gündemin ilk sırasında yer alan “Birlik Encümen Üyelerinin Seçimi” gerçekleştirilmiştir. Yapılan Encümen Üyelikleri seçimi sonucunda; Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa CANLI, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz SİNAN, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul MELİKOĞLU, Tonya Belediye Başkanı Ahmet KURT, Arsin Belediye Başkanı Erdem ŞEN ve Oymalıtepe Belediye Başkanı Metin ŞAHİN Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine seçilmiştir.

Daha sonra gündemin ikinci sırasında yer alan “2009 Yılı Kesin Hesabı” görüşülerek oybirliği ile kabul edilmiştir. Buna göre Birliğimizin 2009 yılı toplam bütçe gideri 310.718,20-TL ve toplam bütçe geliri 445.938,78,-TL olduğu görülmüştür.
Gündemin üçüncü sırasında bulunan “2009 Yılı Faaliyet Raporu”nun Genel Sekreter Halil MEMİŞ tarafından okunmasından sonra yapılan oylamada, faaliyet raporu oybirliği ile kabul edilmiştir.

Faaliyet Raporuna Ulaşmak için Tıklayınız.

2009 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülüp karara bağlanmasından sonra Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile İşbirliği Protokolü Yapılması, AB “Balıkçılık Sektöründe Pazarlama Standartlarının Geliştirilmesi” projesi maddeleri görüşülerek oybirliği ile karara bağlanmıştır.
Birlikten ayrılma ve katılmalar ile ihtisas komisyonları ile ilgili maddede değişikliği içeren Tüzük Değişikliği maddesinin görüşülmesi neticesinde; Çamlıhemşin, Güzelyurt ve Giresun Belediyelerinin Birlikten ayrılmasını içeren Tüzük değişikliği ve Demirözü Belediyesi, Gökçedere Belediyesi, Çayıryolu Belediyesi, Güneysu Belediyesi, Köprübaşı Belediyesi, Keşap Belediyesi, Ilıca Belediyesi, Yokuşdibi Belediyesi, Salyazı Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Uzungöl Belediyesi olmak üzere 11 belediyenin üyeliğe kabulüne karar verilmiştir.
Birlik Tüzük Değişikliğinin kabul edilmesinden sonra sırasıyla “Memur Kadro Değişikli” ve “Teşkilat Şeması” görüşülerek oybirliği ile karara bağlanmıştır.

Dilek ve temennilerden sonra Birlik Meclis Toplantısı sona ermiştir.

DSC_0053

DSC_0066

DSC_0118

Panel Resimleri 13.03.2010 022_1

Panel_Resimleri_13.03.2010_018

Panel_Resimleri_13.03.2010_019

Panel_Resimleri_13.03.2010_020