+90 462 223 85 82

BİZİ ARAYIN

+90 462 223 81 05

BİZİ ARAYIN

birlik@dkbb.gov.tr

BİZE YAZIN

DİĞER SAYFALAR

SİZİN İÇİN BURADAYIZ!

Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz.

+90 462 223 85 82

+90 530 407 45 73

Başkan Kasap, AB Bölgeler Komitesi Toplantısı İçin Belçika’da

geri

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Bölgesel Komitesi (Cor) “Genişmele Günü” etkinliğine katıldı.

 

Brüksel’de yapılan “Mülteci sorunu ve yerel yönetimlerin rolü” konusunun görüşüldüğü çalışma grubu toplantısına ilişkin açıklama yapan Başkan Kasap, “Ülkemiz, coğrafi konumunu ve çevre ülkelere göre gelişmişliği nedeniyle uluslar arası göç ve yasa dışı göç olaylarında hem hedef ülke hem de transit ülke olarak ön plana çıkmaktadır” dedi.

Başkan Kasap, “Ülkemize yönelik göç hareketlerinde, bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken, diğer yandan yer aldığımız coğrafi bölgede devam eden siyasi istikrarsızlıklar, ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olmuştur” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin mülteci süreci konusundaki rolüne değinen Başkan Kasap, “Türkiye`de Suriyeli Mülteci süreci yönetimi konusunda en az bilinen ve aslında sürece en fazla katkısı olan kurumlar yerel yönetimlerdir. Suriyeliler için Türkiye genelinde 100`den fazla okul yapılmış, bunların bir kısmı belediyeler tarafından yapılmış veya yaptırılmıştır. Bununla beraber bir takım hizmetler sunulmuş, erzaklar dağıtılmış temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Zaten genelde de yerel yönetimler sosyal yapı, sosyal doku ve sosyal sıkıntılarla karşı karşıya gelen yönetimlerdir. Göç yönetimi konusunda yeni bir reform paketi hazırlayan ülkemiz 81 ilde yeni Göçmen Müdürlüğü`nün kurulması ve göçmen teşkilatlarının oluşturulması için çalışmalar başlatmıştır” şeklinde konuştu.

foto (1) foto (2)(1)

foto (2)(1)